۵ شتاب دهنده ایرانی

Categories

accelerate_full1
شتابدهنده ها یا accerelator ها برنامه هایی برای کمک به استارتاپ ها و در واقع کاتالیزور کارآفرینی محسوب می شوند. شتابدهنده ها معمولا مبلغی به عنوان سرمایه اولیه (مبلغی بین ۸۰۰۰ دلار تا ۲۰ هزار دلار) به هر تیم می دهند و در مقابل درصدی (بین ۱۵ تا ۳۰) از سهام شرکتی که استارتاپ ثبت می کند دریافت می کند.
اما شتابدهنده ها تنها سرمایه اولیه نمی دهند، آموزش توسط مربیان (mentor) استارتاپ و فضایی برای کار تیم ها نیز بخشی از خدماتی است که به استارتاپ ها ارائه می کنند.
در ادامه ۵ شتاب دهنده فعال در ایران معرفی می شوند:

۱- آواتک
مدیر آواتک محسن ملایری است و آواتک وابسته به گروه سرمایه گذاری «سرآوا» می باشد .
سرمایه اولیه: ۲۵ میلیون تومان سرمایه نقدی به علاوه خدمات و امکانات آواتک.

مربیگری: دریافت تجربیات از زبان مربیان و کارآفرینان برتر داخلی و خارجی.

فضای کاری: محیط کاری مناسب برای استارتاپ‌ها که منجر به افزایش خلاقیت و بهره‌وری می‌شود.

آموزش: کارگاه‌های مرتبط، دوره‌های آموزشی، بهترین ابزارها و الگوهای موفق جهانی.

علاقمندان می توانند برای ثبت نام در این شتابدهنده به وبسایت آواتک مراجعه کنند.

۲- دیموند
دیموند در دانشگاه شریف قرار دارد و کار های خود از جمله پذیرش طرح ها با همکاری گروه کارآفرینی این دانشگاه انجام می دهد، امکانات این گروه هم تیم حقوقی، مشاورامور مالی و مالیات ها، ثبت شرکت، آموزش و مربی، فضای کاری، سرمایه و … است.
دیموند چیزی حدود ۵۰ میلیون تومان پول در اختیار استارت آپ قرار میدهد و بعد نسبت به امکاناتی که در اختیار آنها قرار می دهد این پول را پس میگیرد. به گفته آن ها این کار برای این است که استارت آپ کار را در محیط واقعی تر تجربه کند.

تمرکز اصلی دیموند بر دانشجویان دانشگاه شریف است اما محدودیتی در پذیرش از خارج از دانشگاه وجود ندارد.

علاقمندان می توانند از طریق این لینک به وبسایت دیموند مراجعه نمایند.

۳- گروه مپس
مپیس که مدیر عامل و موسس آن آقای فریدون کورنگی است، فقط طرح هایی با دید جهانی را می پذیرد و ایده های منحصر شده به ایران را نمی پذیرد.
شرکت مپس، اولین مرکز رشد خصوصی تکنولوژی در ایران است که به منظور تولید سامانه های فناوری نوین با استانداردهای بین المللی تأسیس شده است. مؤسسین شرکت دارای بیش از یکصد سال تجربه در نوآوری و تأسیس شرکت های فناوری در اروپا و امریکا بر این ایمانند که تولید فناوری امریست جهانی و از آن جا که ایران منبعی غنی از سرمایه های انسانی است، می توان با تکیه بر تجارب گسترده مؤسسین در سطح بین المللی فناوری پیشرفته روز را در ایران ایجاد و به جهان ارائه کرد.
گروه بسیاری از تحصیلکردگان ایرانی داخل و خارج از ایران در مپس همکاری می کنند و بر همکاری با اعضای آکادمیک تاکید زیادی دارند.
متأسفانه مپس در حال حاضر پایگاه اینترنتی رسمی ندارد و اطلاعات کمی از آن در دسترس است.

۴- مرکز شتابدهی نوآوری
مرکز شتابدهی نوآوری در حال حاضر ۲ برنامه عمده دارد:
۱٫برنامه «۱۰۰ در ۱۰۰» با هدف تقویت اکوسیستم استارتاپ ها؛
۲٫برنامه «۱۰۰ استارتاپ» با هدف شتابدهی به استارتاپ های ایران.

برنامه ۱۰۰ در ۱۰۰:
در برنامه «صددرصد» تعداد یکصد رویداد استارتاپ ویکند با حضور یکصد نفر در هر رویداد، طی ۳ سال برگزار خواهد شد. انتظار می رود با حضور ده هزار کارآفرین در این برنامه، ترویج و تشویق کارآفرینی دانش بنیان به همراه ارائه آموزش های نوین صورت پذیرد. طی این برنامه ده ها مربی خبره کارآفرینی از میان خود کارآفرینان تربیت خواهند شد.
استارتاپ ویکند یک رویداد آموزشی-تجربی (Experiential Education) در سراسر دنیاست که در ۳ روز متوالی (در انتهای هفته) برگزار می گردد. در این برنامه شرکت کنندگان پر انگیزه ای شامل برنامه نویسان، مدیران تجاری، عاشقان استارتاپ، بازاریاب ها و طراحان گرافیک گرد هم می آیند تا طی ۵۴ ساعت ایده هایشان را مطرح کنند، گروه تشکیل بدهند و هر گروه ایده ای را اجرا کند.
استارتاپ ویکند جایی برای یافتن شرکای مشتاق، بررسی ایده ها و تجربه یک محیط بدون ریسک و برای بسیاری هم اولین گام در مسیر بلند کارآفرینی است. نکته جالب اینجاست که ۷۵ درصد شرکت کنندگان ارتباطات خود را یک سال بعد از مراسم، حداقل با یک نفر جدید حفظ می نمایند.
مجری برنامه ۱۰۰ در ۱۰۰، کانون کارآفرینان صنعتی می باشد و طی برنامه ریزی صورت گرفته، ۷۵ رویداد در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) و ۲۵ رویداد هم در سایر حوزه های فناوری برگزار خواهد شد. عمده رویدادها در دانشگا

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.